b-kull 2018


7 små underverk!


2018 - 03 - 18


4 hanar & 3 tikar

samtliga långhåriga

efter

DW's Teo Torriatte och

Suebull's Ziggy Zaraphina


Valpgalleri 1 vecka!

Valpgalleri 4 veckor!

Valpgalleri 6 veckor!

Valpgalleri 8 veckor!


ALLA VALPAR ÄR SÅLDA


Parning med Alice planeras till sommaren! Kontakta oss gärna för mer info!

Suebull's Oden


Oden är asarnas ledare och människornas övergud. Han bor i Valhall, det största huset i Asgård, med sin hustru Frigg. Tillsammans har de bara ett barn.

I övrigt har Oden flera andra söner och döttrar med olika människor, troll och jättar. Han anses vara en rätt otrolig förförare.


I urtiden skapade Oden världen med sina bröder Vile och Ve. De gav också liv till de första människorna.


Oden är mycket trollkunnig. Genom att plocka ut sitt ena öga och släppa ner det i vishetens brunn, kan han se allt som händer i världen, och vad som ska hända. Han naglar också fast sig med sitt eget spjut vid världsträdets stam för att i utbyte mot sina plågor få veta universums mörka hemligheter.


Genom att gå i dvala kunde Oden förvandla sin ande till vilken varelse som helst. Han har total makt över vädret och kan göra fienders vapen slöa bara genom att titta på dem. Han uppväcker döda för att rådfråga dem och fråga om gångna tider.Oden behärskade också konsten att sjunga galdrar, vilka var de mäktigaste av alla trollformler.


Vid sin sida har Oden alltid vargarna Gere ("Den glupske") och Freke ("Den spjuthuggande"). Vid festerna i Valhall ger han allt kött i sin portion åt sina vargar. Själv dricker han bara vin. Sina två korpar Hugin ("Tanke") och Munin ("Känsla") skickar han varje dag ut i världen. Om aftonen återvänder de till Valhall och skvallrar i hans öron om saker som hänt

Valparnas stamtavla

Suebull's Gere & Suebull's Freke


Vid sin sida har Oden alltid två tama vargar. Vargarna Gere ("Den glupske") & Freke ("Den spjuthuggande").

Vid festerna i Valhall ger han allt kött i sin portion åt sina vargar. Själv dricker han bara vin

Suebull's Heimdall


Heimdall är eldens gud och föddes av havsjätten Ägirs nio döttrar. Hur just detta gick till tycks vara lite luddigt, men saken är klar att han kommit ur havet. Fast han inte var av asasläkt sattes han att vakta regnbågsbron Bifrost, som var enda vägen in och ut ur Asgård.


I Heimdalls hus Himinbjörg ("Himmelsborgen") hänger Gjallarhornet, som han ska blåsa i då jättarna kommer stormande i Ragnarök. Varje dag fylls också Gjallarhornet av vatten från vishetens källa, vilket gör att han nästan vet lika mycket som Oden.


Heimdall har guldtänder och sover mindre än en fågel. Då Oden, Vile och Ve skapat de första människorna begav sig Heimdall under namnet Rig till Midgård för att förädla människorasen.


Genom kärleksaffärer med olika människokvinnor ger Rig upphov till de tre stånden träl, fri man och kung. Hans huvudfiende är Loke

Suebull's Idun


Idun är ungdomens gudinna och gift med skaldeguden Brage. Hon är underbart vacker och vaktar de elva gyllene äpplen som asarna äter av för att hålla sig evigt unga. Ingen av asarna fick smaka på äpplena förrän de var 25 år fyllda.


Iduns bakgrund är dunkel men vissa sagor berättar att hon är Balders syster. I alla händelser är hon dotter till Oden.

Suebull's Freja


Freja är kärlekens gudinna och syster till Frej. Hon lär vara gift med en vanlig man, men honom ser man nästan aldrig av. Annars bor hon ensam i det vackra huset Folkvang.

När hon reser runt i Asgård färdas hon i en vagn dragen av två jättekatter. Hennes stora ögonsten är halsringen Brisingamen, som hon alltid bär på sig

Suebull's Hild


Hild tillhör valkyriornas mäktiga systerskap. Valkyriorna råder över segern i strid och väljer ut de krigare som skall lida hjältedöden på slagfältet. Hild skiljer sig från de övriga valkyriorna ty hon har förmågan att hela en stupad kämpe.